A sörélesztő újjáéleszti a szervezetet. B-vitamin, vas, mangán

Boulardii fogyás. Saccharomyces Boulardii: Probiotikus kiegészítő előnyei és mellékhatásai

Tartalom

  Ahogyan ciklikusságot figyelhetünk meg a természetben, ugyanígy változik a bélflóránk is a táplálkozással és a külső hatásokra is. A változás oka gyakran nagyon egyszerű: az időről időre jelentkező fertőzések jellegzetes okozói annak, hogy a bélflóránk jelentős része elpusztul.

  A fertőzések hátterében jellemzően olyan baktériumok boulardii fogyás, amelyek nem csupán gyorsan szaporodó, más fajokat kiszorító természetük folytán veszélyesek, hanem azért is, mert ellenállnak az antibiotikus kezelésnek is. A következmények egyike, hogy a normális bélflóraa mikrobiom kipusztul, amelynek hosszútávú következményei is vannak.

  boulardii fogyás

  Természetes választás ilyen esetben a bélflóra pótlása — ám a választék sokkal szélesebb, mint elsőre gondolnánk. Nem csupán igen sokféle baktérium-törzs közül választhatunk, hanem rendelkezésünkre állnak a bélflóra legnagyobb méretű lakói, a gombák is. Ha a tavaszi erdő hasonlatát idézzük fel: méretüknél fogva ők az erdő 10 legjobb fogyás tipp lakóinak, a fáknak felelnek meg.

  boulardii fogyás

  Méretük jellemzően tízszerese a baktériumokénak. Ezek a mikroorganizmusok rendszerint teljesen veszélytelenek, sőt vannak köztük kifejezetten jótékony hatásúak is, amelyek segítségünkre vannak a bélfertőzések megelőzésében, sőt, a már kialakult fertőzés esetén gyors és hatékony segítséget nyújtanak. Az egyik legismertebb és legjobban vizsgált törzs Saccharomyces boulardii, melyet már csaknem száz éve jól ismer a tudomány.

  boulardii fogyás

  Az elmúlt évtizedekben számos laboratóriumi és klinikai vizsgálat után, a tudományos érdeklődés változatlanul erős, az elmúlt öt évben új vizsgálati eredmény született. Mi az oka ennek a fokozott érdeklődésnek?

  boulardii fogyás

  Nagyon kevés olyan hatóanyag van az emberiség birtokában, amely valóban biztonságos, igen nagy a terápiás indexe, azaz hatékony, olyan esetekben is, amikor más készítmények hatástalanok. Nézzük melyek a hatásosság legfontosabb összetevői: a patogén baktériumok növekedésének gátlása, amely fertőzések esetén különlegesen fontos, a boulardii fogyás toxinok receptoraink gátlása: azaz a felszabaduló, például a hasmenést kiváltó toxinok boulardii fogyás tudnak bekötődni a hatás helyére, így a hasmenéses reakció csökken, ellenanyagtermelés fokozása a Clostridium difficile baktériummal szemben, amely a súlyos hasmenéses megbetegedések egyik leggyakoribb és antibiotikumokkal szemben gyakran rezisztens kórokozója, igen erőteljesen fokozza a sérült bélhámsejtek szaporodását, így a fertőzés következtében elpusztult, a tápanyagok felszívódását segítő felület helyreállításához járul hozzá, felerősíti az immunválaszt, elsősorban a monociták és a granulociták boulardii fogyás, teljes mértékben ellenáll az ismert antibiotikumoknakazaz akár azokkal egyidejűleg is alkalmazható.

  boulardii fogyás

  Külön érdekesség, hogy a fenti, igen előnyös tulajdonságok mellett további hatása, hogy segít helyreállítani a sérült mikrobiomot - azaz támogatja a probiotikus baktériumok szaporodását, amely a fertőzés következményeinek enyhítésében és az egészséges flóra újbóli megjelenésében kulcsfontosságú.

  A törzset tartalmazó Solutix boulardii készítmény szokásos adagolása napi 1 tabletta gyermekeknek már 4 éves kortól illetve 2 kapszula felnőtteknek. Felhasznált irodalom Moré, I. Swidsinski, A. Saccharomyces boulardii CNCM I supports regeneration of the intestinal microbiota after diarrheic dysbiosis — a review.

  boulardii fogyás

  Clinical and Experimental Gastroenterology Kérjük értékelje, Ön szerint mennyire volt hasznos vagy érdekes a cikk. Eddigi értékelések:.

  A Papaya gyümölcséből és a papaya magjából nyert katalizátor Noni hozzáadásával. Az egyensúlyát vesztett gyomornak, beleknek és a vitalitás fokozására. Az erjesztett Papaya hatása: Az erjesztésnek köszönhető a Saccharomyces boulardii hasznos bélbaktérium sejtek felerősíthetik a papajában található enzimek emésztést elősegíthető, antibakteriális, gyulladáscsökkentő és immunvédő hatását.