Új tanulmány A fogyás csökkentheti, sőt gyógyíthatja a pitvarfibrillációt - orvosi gyakorlat

Fogyás pitvarfibrilláció, Fogyás pitvarfibrilláció. Tíz százalékkal kevesebb súly - lényegesen kevesebb pitvarfibrilláció

A szénhidrátszegény diéta tényleg árthat a szívnek?

A fogyás hatékony kezelés a pitvarfibrillációban szenvedő betegek számára Javier A pitvarfibrilláció a leggyakoribb szívritmuszavar az extrasystole után. Ez a szívritmus szabályosságának elvesztéséből áll, mivel nagyon magas pulzusszámot képes produkálni.

fogyás pitvarfibrilláció

A leggyakoribb tünetek a szívdobogás és a légszomj. Fontos következményekkel járó szívritmuszavarról van szó, ha nem kezelik, mivel ez az első megelőzhető cerebrovaszkuláris baleset ictus oka.

A testsúlycsökkenéstől elmúlhat a pitvarfibrilláció

Előfordulása az életkor előrehaladtával növekszik, ezért társadalmunkban egyre gyakoribb. Jelenleg hazánkban több mint egymillió olyan beteg van ebben a szívritmuszavarban, amelyből több mint 90 nem diagnosztizált.

fogyás pitvarfibrilláció

Kétféle pillér létezik az ilyen típusú ritmuszavar kezelésére: Az aritmia ellenőrzése, fogyás pitvarfibrilláció az aritmia megfordításával és a normális ritmus visszaszerzésével, akár az aritmia által általában megnövekedett pulzus szabályozásával.

Megakadályozza az agyi érrendszeri balesetek előfordulását, elkerülve a bal pitvarban a trombusok képződését, amelyek leválhatnak és elhelyezkedhetnek a test másik részén, főleg az agyban. Ez a kettő olyan farmakológiai kezelés, amely antiaritmiás és antikoaguláns gyógyszereket használ.

FOGYÁS - a 10 legfontosabb tipp

A vizsgálatba olyan pitvarfibrillációs beteg vett részt, amelynek testtömeg-indexe 27 vagy annál magasabb. Valamennyi beteget kizárták az alvási apnoe miatt, és javasolta a fogyás, a magas vérnyomás és a glükóz szabályozását, a dohányzás abbahagyását és az alkoholfogyasztás csökkentését.

fogyás pitvarfibrilláció

A szív struktúrájának javulását egy echokardiográfiai vizsgálat a bal pitvar és a bal kamra tömegének csökkenése is kimutatta tartósan lefogyott betegeknél. Összefoglalva: pitvarfibrillációs epizódokkal rendelkező fogyás pitvarfibrilláció túlsúlyos betegeknél a tartós fogyás hatékony hosszú távú kezelés az aritmia kialakulásának megelőzésére.