HIIT edzés útmutató: Az intervallum edzés előnyei és működése

Hiit zsírégetés

HIIT EDZÉS – GYORSTALPALÓ

Ahogy beköszönt a jó idő, egyre többen sportolnak a szabadban. Sokan a futást választják, amivel fejleszthetik az állóképességet, formálódhatnak és fogyhatnak is.

Úszógumigyilkos edzés állva, kezdőknek is - 10 perc a gyönyörű hasizomért

Egyszerű felkapni a futócipőt, és kocogni fél vagy egy hiit zsírégetés, de van egy még hatásosabb megoldás, ha a nyár közeledtével a bomba alak elérése a cél. A HIIT edzéssel gyorsabban és hatékonyabban kerülhetünk jó formába. A kardió jellegű mozgással — mint amilyen a futás, az úszás és a kerékpározás — alacsony vagy közepes intenzitással végezzük az edzésmunkát.

Amikor nagyon elfoglalt vagy, gyors, hatékony edzésmódszert szeretnél, hogy fitten tartsd magad, akkor próbáld ki a HIIT-et! Mi is a HIIT? Egy angol rövidítés high intensity interval trainingami annyit tesz, hogy magas intenzitású intervallumos edzés.

A megfelelő eredmény elérése ennél az edzéstípusnál meglehetősen hosszú ideig tart, a kalóriaégetéshez legalább 30 perces edzés ideális. Az intervallum edzéssel perc alatt ugyanazt a hatást lehet elérni, mint egy 1 órás, állandó intenzitású kardió mozgással.

Pörgesd fel magad!

Az időspóroláson túl további előnye még a kardióval szemben, hogy gyorsabb a kalóriaégetés, és az edzés után még 24 órával is fennáll a zsírégetés folyamata. HIIT edzéssel felpörgethetjük az anyagcserét, javíthatjuk az állóképességet és fejleszthetjük izmainkat.

hogyan lehet gyorsan égetni a hím hasi zsírt

A saját testsúlyos gyakorlatok akár otthonunkban, de szabadtéren vagy edzőteremben is elvégezhetők. HIIT edzés — a magas intenzitással végzett mozgás. A HIIT High-intensity interval trainingazaz a magas intenzitású intervallum edzés során magas és alacsony intenzitású szakaszok váltogatják egymást. A magas intenzitású rész anaerob edzésnek felel meg, testünk a szénhidrátokat hasznosítja energiaforrásként, oxigén felhasználása nélkül.

HIIT edzés útmutató: Az intervallum edzés előnyei és működése Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Az már nagyon régóta ismert, hogy a kardio edzés megpörget, ezért rengeteg kalóriát éget — tehát diétához vagy az állóképesség fejlesztéséhez tökéletes. Egyetlen egy probléma van vele: sok időt vesz igénybe. Ezért szépen lassan elkezdte felütni a fejét egy új trend, amit csak HIIT edzésnek neveznek. De mi is ez, mik az előnyei, hogyan működik, és miként lehet a legjobban végezni?

Az alacsony intenzitású szakasz során az energiaraktárak újratöltődnek, a test elkezd regenerálódni. Mire figyeljünk a HIIT edzés során?

hogyan éget zsírt az ötvenes éveidben

Mint minden edzés előtt, itt is különösen fontos, hogy ne hanyagoljuk el a bemelegítést. Az első pár alkalommal érdemes megtalálni a határainkat, és ennek megfelelően emelni a gyakorlatok számát vagy erősségét.

90 fogyás kihívás

A magas intenzitás megterheli a szervezetet, a hangsúly a fokozatosságon legyen. Nagyobb terhelésnél előfordulhat enyhébb rosszullét vagy hányinger, ha szükségét érezzük, kérjük egy profi edző segítségét a kezdeteknél. Abban, hogy biztosan ne lépjük át a határainkat, hiit zsírégetés lehet a pulzuskontroll is.

hozzáférés fogyás bárok

Felejtsük el a futást? Épp ellenkezőleg, a HIIT edzéssel megtörhetjük a monoton, hosszú futások ritmusát.

fáradtság memória fogyás súlygyarapodás

Lazább futás vagy kocogás során érdemes beépíteni rövid sprinteket az edzésbe, vagy változatossá tenni a mozgást pár négyütemű fekvőtámasszal. Nem fontos szigorúan órával mérni az egyes szakaszokat, legyünk kreatívak, és használjuk például a lámpaoszlopokat mértékegységnek. Három lámpaoszlop gyors sprint, három lámpaoszlop lassú kocogás, ennyire egyszerű.

3 gyakorlat a gyors edzésért

Hogyan építsük be edzéstervünkbe a HIIT-et? A futás mellett bármelyik kardió edzést feldobhatjuk intervall hiit zsírégetés beiktatásával, legyen az úszás, biciklizés vagy evezés. A HIIT sokat segíthet akkor is, amikor úgy érezzük, hogy az állandó, azonos intenzitású mozgással nem fejlődünk.

Я ничего не понимаю. Это заявление несколько восстановило самооценку Элвина, и его чувства, должно быть, отразились на лице, поскольку Хилвар вдруг дружелюбно рассмеялся. - Я не могу выяснить, что такое. Ванамонд, - продолжал .

Az intervallumos edzés felrázza testünket, ezáltal képesek leszünk jobb eredmények elérésére.