A zsírégetők így működnek - HáziPatika

Zsírégető hatás

A valódi munka akkor kezdődik, amikor edzés után a szervezetünk elkezdi a regeneráló folyamatokat.

A legtöbben nem szívesen töltenek nap mint nap órákat edzéssel, ám, ha megfelelően választasz mozgást az alakformáláshoz, akkor erre nincs is szükség. Az utóégető hatást kihasználva rövid edzésekkel is érhetsz el látványos eredményeket. Az utóégés működéséről megkérdeztük szakértőnket, Kiss Sándort, a Sasafitness és a Beyond The Motion oldalak bloggerét. A fitneszedző szerint a zsírvesztésben igazán sokat segít a folyamat. Az utóégető hatás Az emberi szervezet az elfogyasztott szénhidrátok egy részét, amíg nem használja fel, addig glikogén formájában raktározza el a májban és az izmokban.

Miközben mi úgy gondoljuk, hogy pihenünk, akkor szervezetünk nagy munkába zsírégető hatás. Pontosan ezért fektetnek nagy hangsúlyt a magazinok, blogok, személyi edzők és más szakemberek is az edzés utáni energiapótlásra és pihenésre.

Intenzív edzés hatására nő a zsírégetés

Jelen cikkünkben szeretnénk nektek bemutatni, hogy az edzés után nem ér véget a világ és a szervezetünk kemény küzdelmet folytat értünk. Mi az utózsírégető hatás?

Az afterburn effect tudományosabb neve EPOC excess post-exercise oxygen consumptionami edzés utáni emelkedett oxigén fogyasztást jelent. Egy edzés után a szervezetünk felé oxigénadósságunk lesz, amit úgy pótol, hogy ilyenkor jóval több oxigént vesz fel, mint amennyi általában szükséges.

  • Hiit vs súlycsökkenés súlyai
  • Zsírégetők — ahogy NE használd!
  • Milyen italok teszik lefogyni
  • Hogyan lehet lefogyni 22 hét alatt
  • Zsírégetők – ahogy NE használd!
  • Hatályos:

Amikor úgy érezzük, hogy nyugalmi helyzetbe kerültünk, akkor a testünkben valójában rengeteg folyamat zajlik le. Az edzés alatt a testben a belső környezeti egyensúly felborul és ennek helyreállítás igencsak energiaigényes folyamat: a szervezetnek regenerálódnia kell, vissza kell állnia a nyugalmi pulzusra, légzésre, testhőre, el kell szállítani a bomlástermékeket stb.

Mind ezek a folyamatok már nyugalmi helyzetben játszónak le, amikor elsődleges energiaforrásunk a zsír.

zsírégető hatás debloat és lefogy

Ezt nevezzük utólagos zsírégetésnek, ami akár az edzés után hosszú órákig eltarthat. Milyen edzésekkel érhető el az utózsírégető hatás?

Az utólagos zsírégetési folyamatok sikeressége elsősorban az zsírégető hatás intenzitásától és időtartamától függ.

zsírégető hatás túlzott fogyás jardiance val

Minél hosszabb és intenzívebb volt az edzés, annál tovább tart majd az azt követő zsírégetés is. Természetesen azért nem kell 4 órán keresztül as pulzussal pörgetni magunkat, mert akkor az már túledzettséghez vezetne.

zsírégető hatás mi a zsírégető pulzus

A túledzettség során pedig glukoneogenezis lép fel, ami az izmainkat felépítő aminosavaknak a bontási folyamata. Vannak olyan edzés formák amikkel növelhetjük a utózsírégetés hatására ilyenek alábbiak: Anaerob edzések, HIIT azaz magas intenzitású intervallum edzések. Hogyan használjunk az utózsírégetés előnyeit?

Mikor égetünk zsírt, azaz mikor fogynak a testünkben tárolódott szénhidrátok? Az elraktározott zsírok felhasználása tartalékaink teljes kimerülése után kezdődik. Ennek az alapszabálynak megfelelően bármilyen testmozgással égethetünk zsírt. A zsírégetés nem attól függ, mennyire, vagy milyen gyorsan fáradunk ki egy-egy sportág művelése közben. Mikor és miért fogyhatunk?

A kezdőknek elsősorban a súlyzós köredzéseket ajánljuk az intenzív kardió és HIIT edzés egyelőre nem ajánlott. A súlyzós edzések mellé azonban érdemes beiktatni heti alkalommal aerob edzéseket.

Eddz kevesebbet, fogyj többet — Az intenzív edzés utózsírégető áldása Akár heti 1 kilótól is megszabadulhatsz, ha minden egyéb tényezőt változatlanul hagysz, de kihasználod a hatékony edzés adta áldásos utózsírégető hatást. Ezt tudományosan EPOC-nak excess post-exercise oxygen consumption nevezik, ami az edzés utáni emelkedett oxigén-fogyasztást jelenti. Tulajdonképpen a kemény edzés után keletkező oxigénadósságot úgy pótolja a szervezet, hogy jóval több oxigént vesz fel, mint egyébként, azaz túlkompenzál. Ez a hatás akár az edzést követő 36 óráig is eltarthat.

Ezt néhány hét után természetesen felválthatják az intenzív intervallumos edzések. Ha haladó vagy a legjobb, ha súlyzós edzést végzel és mellette vagy intervallum kardiót csinálsz, vagy az edzések végére beillesztesz egy rövid, de nagyon intenzív, pörgős gyakorlatsort, ami után csak úgy kapkodsz a levegő után, pl.

zsírégető hatás súly és fogyás

Fontos azonban megjegyezni, hogy az utózsírégető hatás sem mindenható, ha az étkezésedben nincs rendben minden. A kulcs az enyhe kalóriadeficit, zsírégető hatás ez természetesen egyén függő.

zsírégető hatás német hamis zsírégető felülvizsgálat

Ezért érdemes személyi edzővel indítani az életmódváltás programunkat, aki segít irányt és utat mutat amerre elindulhatunk. Gyere el hozzánk az A Fitnessbe és tedd fel kérdéseid gyakorlott és tapasztalt szakembereknek!