A csontritkulás előfutára: mit lehet tenni osteopenia esetén? - Fogyókúra | Femina

Fogyókúrás csontok, A fogyókúra tönkreteszi a csontokat? Lehet tenni ellene?

5 dolog amitől hízol és 5 amivel fogysz!

A csontritkulás a modern társadalom népbetegsége, mely miatt csökken a csont sűrűsége, illetve fogyókúrás csontok a szerkezete. A betegség egyik fő rizikófaktora a hasi elhízás: minél több, úgynevezett viszcerális zsír halmozódik fel a szervezetben, annál nagyobb a csontritkulás veszélye.

Ez egyúttal ördögi körbe is sodorja az embert, hiszen a köztudatban régóta él az elképzelés, miszerint csontritkulás esetén kockázatos bármilyen mozgást végezni.

fogyókúrás csontok

Bizonyos esetekben ugyanakkor még nem csontritkulásról beszélünk, hanem az előfutáraként emlegetett osteopenia áll a háttérben.

Az osteopenia diagnózisa azonban nem egyenlő fogyókúrás csontok csontritkulás biztos kialakulásával. Vagyis a testmozgásról sem kell lemondani.

fogyókúrás csontok

Alacsony csontsűrűség ellen A Daily Mail korábbi cikkében összefoglalta a The Royal Osteoporosis Society ajánlásait a csontállomány újraépítésére. Az intézmény ortopédusai és a Daily Mail szakértője szerint két csoportot alkotnak azok a gyakorlatok, melyeket a beteg osteopenia esetén váltogathat.

fogyókúrás csontok

Az elsőbe tartozik a tempós séta, a kocogás, valamint az ugrálással egybekötött gyakorlatok. A túlhajszolás elkerülése miatt kezdetnek csak 20 perc mozgás javasolt, továbblépni csak akkor ajánlott, amikor valaki már könnyebben végzi a mozdulatokat. De még ekkor sem célszerű hirtelen intenzívebb tornára váltani, hiszen a cél a fokozatosság.

fogyókúrás csontok

A másik kategória az izomerősítő gyakorlatoké, melyekhez a súlyzó sem előírás, a saját testsúly vagy akár egy erős gumiszalag is teljesen jó. Ha a diétázó mégis a súlyzót választja, elsőre mindenképp egykilóssal kezdjen, a későbbiekben pedig hallgasson szervezete jelzéseire. Egyes orvosok a tai chit és néhány jógapózt is idesorolnak, elkezdésük előtt azonban szakorvosi vélemény szükséges.

A testmozgás jót tesz a csontoknak Az utóbbi években több tanulmány készült, melyek során bebizonyosodott, hogy sportolással mindenki sokat tehet azért, hogy csontsűrűsége ne csökkenjen tovább.

Csontok fogyás Fogyókúrás csontok. Csontok fogyás, Hogyan lehet lefogyni súlyokkal nő Ma már a goji bogyót nagyon sok súlycsökkentő termékben megtaláljuk, hiszen bizonyos esetekben segítheti a fogyasztókat, hogy gyorsabban olvadjanak le róluk a kilók.